Heeft jouw kind ook moeite met lezen? Hij of zij is niet alleen; veel basisschoolkinderen hebben er moeite mee. Kwispellezen® is bedoeld voor kinderen uit groep 3 en 4 die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het (voor)lezen of bij het vergroten van het leesplezier. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met lezen, kinderen die moeite hebben zich op het lezen te concentreren en kinderen die een sterke faalangst ervaren bij het hardop lezen in de klas. Kwispellezen vergroot het zelfvertrouwen van uw kind en zijn of haar motivatie om te lezen, waardoor ook de leesvaardigheid toeneemt. Op de pagina Werkwijze lees je meer over de inhoud van een voorleessessie.

Kinderen worden op basis van hun specifieke leesproblematiek door leerkrachten van de betrokken basisscholen aangemeld voor Kwispellezen. Het is dus niet mogelijk om je kind zelf bij ons aan te melden. Wel kun je je interesse voor Kwispellezen bij een school duidelijk maken. De betreffende school kan dan een aanmelding doen bij een bibliotheek. Wanneer een bibliotheek voldoende aanmeldingen heeft verzameld, kan ze ervoor kiezen om Kwispellezen aan te bieden. Bekijk hier of Kwispellezen al in jouw bibliotheek wordt aangeboden.

De VriendenLoterij maakt dit project momenteel grotendeels financieel mogelijk. Door haar bijdrage kunnen de kosten voor deelname aan Kwispellezen laag worden gehouden. Voor een serie van acht voorleessessies wordt aan de ouders een kleine bijdrage gevraagd.

Benieuwd hoe andere kinderen en hun ouders Kwispellezen hebben ervaren? Lees hier hun reacties.